Alles over de verzorging van haar en huid

Wat is de meerwaarde van pruiken van echt haar?

Constateren dat je te maken hebt met haaruitval, geleidelijk of vanwege een medische ingreep of ziekte, is voor veel mensen een pijnlijke ervaring. Zeker als je jong bent en je verliest haar, doet dit mentaal pijn. Gelukkig zijn er vandaag de dag bij pruikenwinkels en haarspecialisten levensechte pruiken beschikbaar van zowel synthetisch als echt haar. In vergelijking met een aantal jaren geleden kiezen steeds meer mensen voor het kopen van een pruik van echt haar, in plaats van voor een synthetische pruik. En die keuze is terecht, want echte, natuurlijke pruiken hebben een specifieke meerwaarde in vergelijking met namaakpruiken. Lees snel verder om erachter te komen hoe dit zit!

Een pruik van echt haar geeft meer zelfvertrouwen

Tegenwoordig zien pruiken van namaakhaar ofwel synthetisch haar er bijna levensecht uit. Maar een pruik van echt mensenhaar of dierenhaar (ook dat kan) heeft een nog natuurlijker look. Mensen met haarproblemen die een pruik van echt haar dragen, voelen zich hierdoor vaak net iets zelfverzekerder dan mensen die een namaakpruik dragen. De authentieke en natuurlijke look van echte pruiken zijn dus niet alleen een visueel voordeel, maar hebben ook een positief psychisch effect op de dragers van echte pruiken.

Er is maatwerk mogelijk bij echte pruiken

Pruiken van natuurlijk haar zijn verkrijgbaar in allerlei varianten. Of je nu van een bobkapsel houdt, lang en steil haar hebt of een pruik met krullen wilt: kies je voor echte, natuurlijke pruiken dragen, dan is er maatwerk mogelijk volgens jouw wensen. Alles is mogelijk. Pruiken die van natuurlijk haar zijn gemaakt, kunnen zelf tussentijds bij een kapper bijgewerkt worden. Wil je het haar tussentijds knippen of laten verven, dan kan dat dus gewoon. Belangrijk is wel dat je hiervoor naar een gespecialiseerde kapperszaak gaat met ervaring op dit gebied. Want het knippen of verven van pruiken is een specialisatie op zich.

En vergeet deze pluspunten ook niet...

Of een pruik van natuurlijk haar voor jou beter is dan ene synthetische pruik, is ook afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je de betreffende pruik op wilt hebben of draagt. Echte pruiken hebben als grote meerwaarde dat ze, anders dan namaakpruiken, gedurende de dag maar ook 's nachts tijdens het slapen gedragen kunnen worden. Ook als je van zwemmen houdt, is een echte, natuurlijke pruik een verstandige keuze. Met een echte pruik kun je namelijk gewoon naar het zwembad, zonder dat de pruik schade oploopt. Fijn aan natuurlijke pruiken is ook dat deze een lange levensduur hebben. Gemiddeld kun je met een natuurlijke pruik gemakkelijk een jaar probleemloos vooruit. Ten slotte nog deze meerwaarde: pruiken van natuurlijk haar zijn betaalbaarder dan veel mensen denken!

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Confident Haarzorg.