Alles over de verzorging van haar en huid

Fris de zomer in met een balayage!

Is jouw haar al klaar voor de zomer? Een frisse kleur of een nieuw kapsel kan een heerlijk, zomers gevoel geven. Als je op zoek bent naar een nieuwe stijl, lees dan snel verder. Misschien past een balayage goed bij jou!

Wat is een balayage?
Deze kleurbehandeling wordt door een kapper uitgevoerd. Tijdens het verven worden er meerdere kleurtinten op het eigen haar aangebracht. Deze kleurtinten variëren van lichter naar donkerder en passen allemaal bij elkaar. Op deze manier krijg je een ‘sunkissed’ effect in het haar. De kleur wordt op de bovenste lagen van het haar aangebracht. Zo wordt voorkomen dat je uitgroei direct ziet en iedere paar weken je haar moet laten bijwerken.

Het verven van het haar neemt ongeveer twee uur in beslag, natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid haar en van de lengte van het haar. De kosten van de behandeling hangen hier vaak ook van af. Een keer in de twee tot vier maanden bijwerken is over het algemeen genoeg. Dit maakt deze verftechniek ideaal voor mensen die niet iedere paar weken naar de kapper willen of kunnen.

Geschikt voor iedereen?
Een balayage kan op bijna iedere haarsoort aangebracht worden. Het is belangrijk dat er een redelijke lengte aanwezig is, zodat de kapper daadwerkelijk wat te verven heeft. Schouderlengte is doorgaans al genoeg om de kleur aan te brengen.

Daarnaast kan deze verftechniek bij iedere haarkleur toegepast worden. De kleur van de verf wordt aangepast op de haarkleur. Ben je van nature blond? Dan gebruikt de kapper meerdere tinten lichter en donkerder blond om het haar te kleuren. Heb je bruin haar, dan worden verschillende bruine kleuren aangebracht. Zelfs voor roodharigen is deze behandeling geschikt. De kleuren die dan toegevoegd worden zijn donkere en lichte tinten rood en blond.

Het verschil met highlights
Veel mensen zijn bekend met highlights. Het grote verschil tussen highlights en een balayage is dat highlights op hele plukken worden aangebracht waardoor veel diepgang ontstaat, niet alleen op de bovenkant van het haar. Daarnaast wordt vaak folie gebruikt voor het aanbrengen van de kleur. Een balayage wordt met de losse hand aangebracht, een paar centimeter vanaf de haarwortels. Hierdoor ziet de kleurovergang in het haar er natuurlijk uit en valt uitgroei niet zo snel op.

Verzorg je haar goed
Om te zorgen dat de kleur zo lang mogelijk goed blijft zitten, kan je speciale shampoo voor gekleurd haar gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om geverfd haar goed te hydrateren, aangezien het haar wat sneller uit kan drogen. Dit kan je doen door af en toe een haarmasker te gebruiken.